Kvarckristály

Az első dolog megfelelő kvarckristályt találni vagyis, a hamisítványokat elkerülni. Néhány jellegzetessége alapján megkülönböztethetjük az igazi kvarckristályt az üvegből készült   másolattól:
    - A valódi kvarc keményebb az üvegnél, ennélfogva karcolja az üveget.
    -Vigyázat, ne próbáld a kristály hegyével mert az a legfontosabb és legszükségesebb része.
     

A hévizi kvarcnak bordázata van a piramis részén, melyek merőlegesek a kristály tengelyére. Ezek a bordázatok teszik lehetővé azt hogy könnyedén felismerjük az oldalt és a hegyükön csiszolt természetes kristályokat, mivelhogy sok tört kristály hasonlóan van  csiszolva az értékük növelése miatt.
    A természetes kristályokban van egy sor másik szabálytalansága is, belső szennyeződések, tejfehér részek a kristály magjában ; ezek mind természetes tökéletlenségek, a kristályunk személyiségét, saját egyéniségét tükrözik melyek egyszerre alakultak ki vele és nem mesterséges tevékenység eredményei. Bizonyos kristályok több stádiumban növekedtek, úgy a kicsik mint a nagyok is.  
  

A kvarcnak természetes tulajdonságaiból fakadóan különböző színei lehetnek, egyesek a kristályszerkezet finom változásai miatt, úgy mint a lila ametiszt, a sárga citrin vagy a füstkvarc esetében.
   

Ezekben a polistadiális kristályokban belső árnyakat vélhetünk felfedezni egy kissebb kristály formájában vagy akár több koncentrikusan elhelyezkedő kristály aspektusában. Ennek a kategóriának a részét képezik a spektrális kristályok és a tükörkristályok.
   A természetes kristályok piramisfelületén finom egyenetlenségek találhatóak, lépcsőzetesen elhelyezkedve amelyek csiszolással nem utánozhatóak.
   Azok a feszültségek amelyeknek a kristály ki volt téve, rendkívüli színeffektusokat eredményezhetnek.
   Ezért találkozhatunk szivárványszinekben ragyogó kristályokkal ahol a belső repedések prizmát alkotva megtörik a fehér fényt spektrumaira bontva azt. A fonalas rutilkristályok alkotják a rutilcvarcot míg a zöld tremolit szálacskák alkotják az ún. “ vénusz haját “.
Máskor parányi nehézfémszennyezés vált ki kellemes színeket, például a rózsakvarcnál. Bizonyos szerves szennyezőanyag, ami nagyítóval észrevehető fekete színt kölcsönöz. Az azbesztszálak egy kvarctömbben különleges optikai hatásokat hoznak létre például a tigrisszem kvarcnál.
      

   Kicsi vörös és piros pelyhek teszik egyedivé a az aventurint míg az apró víz és gázbuborékok
hozzák létre a tejkvarcot. És végül, a tökéletesen átlátszó kvarc viseli a hegyikristály nevet.
      A kristályok amelyeket kiválasztunk látszólag a szépségük miatt, vagy, az előrehaladottabb egyének esetében, energetikai rezonancia létrehozása következtében az adott kristályokkal, segítenek felébreszteni az öntudatunkat, érzelmi és energetikai egyensúlyt teremteni, továbbá lehetővé teszik  a létfontosságú energiák szabad áramlását.


     Azok számára akik spirituális ébredésük kezdeti fázisában vannak még, a kristályok az altudaton keresztül fejtik ki jótékony hatásaikat.
   

   A kristály egy élőlény, van egy saját neve, önálló kóddal rendelkezik, megvan az életkora, személyisége, és millió éves ismeretei amit az anyaföldben sajátított el.
 

A kristályok ásványi lelkek akik csigaház módjára építették fel saját házukat, éppen úgy mint egy csiga.