Kristálygyógyászat


Az emberiség - az idők során - sok módszert dolgozott ki arra, hogy a fizikai és lelki problémákat, betegségeket meggyógyítsa, kikúrálja. Ezen  módszereknek a közös tulajdonsága, hogy a gyógyító személye az, aki elindítja a pozitív változást hozó energiákat. De számos esetben nem elegendő az ember, így segédeszközökre is szükség van a kívánt egészségálapot létrehozásához. Ezek a segédeszközök különbözőek lehetnek: ingák, kövek, növények, szimbólumok, fémek, stb. Most a kövekkel, azon belül is a kristályokkal fogunk foglalkozni. Kristályok alatt az egy vagy kétcsúcsú, hosszúkás,  kvarcból lévő úgynevezett lézerkristályokat fértjük majd.


A kristályok szellemtudományi nézőpontból kimagasló szerepet töltenek be a többi ásvány között. Míg a köveknek mindössze fizikai teste van, addig a kristályok már rendelkeznek bizonyos étertest kezdeménnyel a fizikai síkon. Emiatt felhasználhatóak ideális eszközül a gyógyításhoz. Felvesznek és leadnak mindenféle rezgést, amivel kapcsolatot létesítenek. Akarattal irányítva többszörösen képesek felerősíteni az adott rezgéseket, sajnos még azokat is, amelyeket nem szeretnénk. Eme tulajdonságuk miatt fontos megjegyezni, hogy tudatlanul ne viseljünk hosszú ideig kristályokat ékszerként a testünkön (ez igaz a drágakövekre is), mert nem tudhatjuk, hogy a tisztítatlan kristály milyen hatásokat idéz elő. Negatív rezgéseket gerjeszthet az auránkban, lecsökkentheti az energiaszintünket, vagy szélsőséges esetben le is égetheti az auránkat. Ilyen esetben a testnek óriási erőfeszítéseket kell tennie, hogy helyreállítsa az elveszett energiákat. Hasonló hatásokat válthat ki a szobában elhelyezett kristálycsoport is.  Tudnunk kell, hogy ami feng shui perspektívájából jó, az más szinten lehet káros is! Gondolkozzunk el azon, hogy a családi ereklyeként tisztelt ékszerek (nagymama nyakéke, édesanya fülbevalója stb.), melyeket több személy viselt előttünk, milyen rezgéseket bocsát ki és ültet el auránkban...


Aki gyógyításra szánja el magát és kristályt akar beszerezni magának, már a vásárlás során is nagyon tudatosan kell hozzáállnia. Nem kizárólag a szép és hibátlan kristályokat kell keresni. Mindig meg kell vizsgálni a szimpatikus kő kisugárzását, akkor is, ha még nincs megtisztítva. Ha érzésre nem vonzó, akkor nem szabad megvenni. Addig kell keresnünk, míg meg nem találjuk azt a követ amely érzésre vonzó és szimpatikus. Sokszor megfigyelhető, hogy kimondottan a kristály választja ki az embert, nem pedig fordítva...


Ha már megvettük a kívánt ásványunkat, első tennivalónk annak a megtisztítása. Ennek sok módja ismeretes, de érdemes a saját módszerünket kidolgozni. Első lépésként fizikailag kell azt megvalósítanunk. Ekkor a kristályt először sóban, vízben, majd kint napfényben kell tartanunk néhány napig. Fordítsunk figyelmet arra, hogy a kristálytísztítás alatt, és amúgy is, ne érjen hozzá senki a kövünkhöz. Nem kell mutogassuk, ne adjuk senkinek a kezébe! A mi energiáinkra lesz ráhangolva, velünk lesz energetikai kapcsolatban, ne "piszkoljuk össze" idegen rezgésekkel. Amikor a néhány nap letelt, kezünkbe vehetjük a kristályt, és meditatív tudatállapotban saját fényünkkel is tisztítsuk meg! Az a legjobb, ha ibolyaszínű fényt használunk, és szívünkben a tisztaság érzését próbáljuk minél élénkebben felidézni. Ne felejtsük el, hogy melyik kezünk az adó, és melyik a fogadó kéz! Mert ez nagyon fontos! Mostmár van egy megtisztított kristályunk, amit kedvünk szerint használhatunk. El kell dönteni, hogy tisztítani, gyógyítani, dolgozni akarunk vele, vagy csak a szoba ékessége belőle. A  cél határozza meg a kristályba ültetett programozást. A beprogramozás előtt ajánlott felszentelni a kristályt. Ennek a rítusnak nincs specifikus forgatókönyve. Mindenki a saját megérzéseit, érzéseit, kötődéseit kell követnie. Azok akik a buddhizmushoz vonzódnak, ne használjanak keresztény rendszert, és fordítva, mert így a saját rezgéseit gyengíti le vele! Mindkét esetben készítsünk egy kis oltárt, amin a hozzánk közelálló emberek, gyertyát, szentek képeit, szimbólumokat, füstölőt helyezünk el. Fontos szempont hogy ez  a hely számunkra a szentséget kell sugározza. Ide letéve a kristályt és kezünket fölé tartva  mentális képekkel és imával kérhetjük az angyali vagy arkangyali rendek segítségét, hogy szenteljék fel e követ, hogy Isten akaratát megtartva munkálkodhassunk az emberek érdekében. Ezt addig szükséges folytatnunk ameddig azt érezzük hogy már biztosan sikerült! Írhatunk magunknak egy saját imát erre a célra. Ne felejtsük el hogy a szertartást a hála érzésével a szívünkben zárjuk le. Ez nagyon fontos momentum. Köszönjük meg az áldást, és legyünk tudatában a segítség nagyságának amit megkaptunk!


A használaton kívüli köveket tartsuk az oltáron, mert ennél tisztább helyet elég nehéz lenne találni. Ha az oltár mellett imádkozunk vagy meditálunk, ebben az esetben egy idő után " különbejáratú" asztrális és éteri központtá válik. Megfigyelték, hogy mikor két olyan növényt teszünk az oltár mellé amelyek máshol alig maradtak életben, és folyamatosan satnyultak és hullatták a leveleiket, észrevehető változások következtek be. A növények két napon belül felélénkültek, új levelek sarjadtak, és azóta is folyamatosan virulnak. A legérdekesebb pedig az, hogy mindkét növény az oltár fölé hajlik, bármerre is forgatjuk őket, nem pedig az ablak felé. El lehet gondolkodni azon hogy honnan jön az éltetőbb fény.


Ha elvégeztük a felszentelést, már csak a programozás van hátra. A kristályok rendkívüli tulajdonsága az, hogy érzésbeli, tudati, és szóbeli parancsainkat teljesítik. Ha gyógyítani akarunk az adott kvarckristállyal, érdemes csak általánosabb parancsot adni, mivel a konkrét utasítások (tölts, tisztíts stb.) úgyis elhangzanak gyógyítás közben. Fontos megjegyezni hogy a kristály egyszerre csak egy parancsot tud végrehajtani. Amint megvalósul az új parancs, az azt megelőző mindig törlődik! Érdemes úgy beprogramozni a kristályt, hogy szünet közben mindig töltse föl saját magát éteri energiákkal, és raktározza el, készen állva a következő gyógyításra. A parancs akkor a legeredményesebb  ha minden szinten megpróbálunk hatni a kristályra. Egyszóval a kívánt impulzust gondolatokkal, képekkel és kimondott szavakkal egyszerre helyezzük bele a kézben tartott gyógykristályba.


A gyógyításnál mindig az éteri energiánkkal hatunk a páciens éteri testére. A kristályokkal ezeket az energiákat gyengítjük, fókuszáljuk, erősítjük, vagy pedig lemetsszük. A kristály igen nagy pontossággal használható mint energetikai-szellemi sebészkés. A kezelés során két nagy csoportot lehet megkülönböztetni.


Az első csoporthoz tartozó esetekben a megtisztított és beprogramozott kristályokat a beteg testére helyezve hagyjuk dolgozni. A csakrákra helyezve a köveket, azt a parancsot adjuk nekik, hogy gyűjtsenek be és oszlassanak el minden negatív, ártó, disszharmonikus rezgést és töltsék fel energiával az adott csakrákat. Ilyenkor szinte maguktól dolgoznak a parancsunkra, és alacsony szintű az energiaátadás a beteg és a gyógyító között. Fontos faktor lehet ebben az esetben hogy a rezgéspontoknak megfelelő kristályfajtákat használjuk, ha lehet megfelelő színekben. A csapdakövek általában nem lézerkristályok, hanem  gömbölyű ásványok. A töltéshez inkább a lézerkristályok alkalmasabbak, fókuszáló tulajdonságuk miatt. A gyógyítónak éreznie kell azt hogy mennyi időre van szükség a kívánt hatás eléréséhez.

A másik esetben a gyógyító a kristályt  vagy kristályokat a kezében tartva végzi el a szükséges korrekciót, úgy hogy a saját energiáit vetíti a kövön keresztül a páciensbe. Lényeges hogy a gyógyító ügyeljen arra hogy energetikailag ne merüljön le. Ez gyorsan megtörténhet abban az esetben ha az adó kezében tartja a kristályt. Ilyenkor hatványozott sebességgel adja le az energiákat, mint ahogy fel tudja tölteni saját magát. Élnek olyan természetgyógyászok  Magyarországon aki szakmai ártalomként, különböző fizikai és pszichés problémáktól szenvednek, mert elhanyagolták saját energetikai rendszerük védelmét és feltöltését. Az a helyes ha a vevő kezünkben tartjuk a kristályt mivel ekkor gyorsabban feltöltődünk mint ahogy leadjuk az energiát. Vagy pedig az is egy jó megoldás, ha egyszerre két kristállyal dolgozunk. A vevő kezünkbe feltétlenül egy nagyobb és ezért erősebb rezgésű követ tegyünk, mint a másikba! Így az egész folyamat energetikailag erősödik, de az egyensúly megmarad a testünkben. A  technikákra most nem térek ki mivel sokféle elterjedt és használatos, és mindenki kialakíthatja a privát módszereit, vagy utánanézhet ezeknek a szakirodalomban.
           Nő               Férfi
Adó     bal kéz        jobb kéz
Vevő     jobb kéz     bal kéz

A gyógyítás alapfeltétele, hogy a gyógyítónak rendelkeznie kell valamilyen szintű érzékenységgel, és energetikai ismeretekkel kell rendelkeznie. Ha ez nincs meg, akkor lehetetlen eldönteni hogy az adott betegnek pillanatnyilag mire is lenne szüksége. Gyakori tévhit hogy a betegnek mindig többletenergiára van szüksége. Sokan úgy gondolják  hogyha energiát vagy fényt adnak, akkor az meg fogja a beteget gyógyítani. Pedig ilyenkor a gyógyító vagy a beteg védőangyala egyezkedik a közölt energia sorsáról, és a gyógyító  tudás nélküli  jószándékát alakítja át gyógyító energiává! Ezzel  megmagyarázható, hogy sokan próbálkoznak energetikai gyógyításokkal sikeresen, de sajnos (vagy szerencsére) a munka oroszlánrészét a felső síkokon létezők hajtják végre. Nagyon fontos észben tartani hogy a gyógyításokat tudatosan kell  elvégezni megszabadítva ezzel az angyalokat a felesleges terheléstől.

A kristálygyógyászat komoly tevékenység. Nem játszadozhatunk vele akár egy gyermek, mert hatalmas energiákat mozgathatunk meg, amikkel könnyen lehet ártani is. Ha túltöltünk egy csakrát vagy szervet, súlyos fizikai vagy energetikai károsodást okozhatunk, amit nem biztos hogy önerőből helyre tudunk hozni. El kell mondani, hogy csak olyan ember foglalkozhat kristálygyógyászattal, aki tökéletes fizikai-lelki-energetikai állapotban van. Ez már egy jó alap a kezdéshez, a kellő tudás elsajátításához. A tanulás egy másik szerencsés következménye az, hogy így a kristályokra és ásványokra is másképp tekintünk. Megtanulunk szeretettel és tisztelettel viseltetni feléjük, elismerve hogy ők is a létezés egy fontos állomását képviselik.


Nincsenek megjegyzések: