A kvarckristály használata

Egy kristály viselésénél és választásánál figyelembe vesszük az adott személy csillagjegyét is mert megtisztítja és optimalizálja érzelmeit, élményeit, lelkiállapotát és megvédi a kellemetlenségektől.


Energetikailag feltöltve és megtisztítva, személyiségeddel átitatva, a kristály készen áll arra hogy segítsen neked.


De mielőtt rátérnénk hogyan lehet a segítségedre, meg kell tanulnod először miként kell vigyáznod rá, hogy figyelemmel viseltess iránta és szeresd.


Magadnál fogod tartani, megóvod mások érintésétől, egy kis erszényben tartsd és csakis természetes anyagból készülhet mint például, gyapjú, selyem vagy bőr.


Ha a kristályt a nyakadban fogod hordani akkor javasolt egy vékony bőrszíj ezüst vagy aranylánc használata.


Néha a személyes kristályokat kitesszük a napra megtisztulni és feltöltődni.


Ha a felületük enyves állagú, zsíros lesz, szappanos vízzel mosd meg.


Nem rendszeresen, de alkalmanként mindenképpen javallott egy éjszakára újra tengeri sóba tenni őket hogy megtisztuljanak.


Haladók viselhetnek kétcsúcsos kristályt is melynek segítségével hatékonyan lehet meditáció közben az asztrálvilággal kommunikálni.


A bioenergetikai kezelésekben felhasznált kristályokat minden páciens után meg kell mosni.


A kristályok segítségével gyógyító elixíreket állíthatunk elő. Van aki este egy kristályt tesz egy pohár vízbe majd reggel megissza ezt a vizet amiben a kristály volt, mert gyógyító hatása van. Itt jegyezzük meg hogy azokat a kristályokat kell a pohár vízbe tenni amelyek azoknak a csakráknak felelnek meg amelyek működési rendellenessége szorosan köthető a megbetegedéshez vagy bántalomhoz.


Kristály-klaszterek, bányavirágok


Talán sok kristálytulajdonos feltette már a kérdést: mi haszna van ezeknek a szép bányavirágoknak azon kívül hogy díszítjük velük a szobáinkat?


Meglepő, de éppen a helyiségek díszítése általuk az egyik módja felhasználásuknak, hiszen már azzal is hatást gyakorolnak a környezetükre hogy egyszerűen ott vannak.


A klaszterek olyanok mint a családok, mint egy közösség amelyben minden tag egyforma rezgéseket bocsájt ki "egy hullámhosszon vannak“ és ezért nagy teret képesek besugározni harmonikus energiájukkal.


Ha várótermekbe, irodákba, gyűléstermekbe, vendégszobákba tehát olyan helyekre tesszük ahol több ember fordul meg akkor maholnap az általuk létrehozott energetikai térben az emberek nyugodtabban viselkednek, kevesebbet idegeskednek és távolról sem olyan agresszívak mint általában.


Jól megvilágított helyre kell tenni őket hogy meg lehesen tekinteni ahol jól rájuk lehet látni.


A tekintetünk kibocsájt és tartalmaz energiákat melyeket a klaszterek - ha kell - megtisztítanak majd átirányítják oly módon hogy megnyugszunk, lecsillapodunk és pozitívak leszünk.


Felhasználhatóak kristályterápiában részlegesen lemerült kristályok feltöltésére.


A bányavirágok csoportterápiában igen hasznosak lehetnek, közös meditációk alkalmával, olymódon hogy a csoport közepén helyezünk el belőlük néhányat.