A régi adósságok megfizetése

  A karma kiegyenlítése és az életfeladatok megtanulása egymással kölcsönhatásban van, noha alkalmanként a kettő egy és ugyanaz. Vannak esetek amikor először a feladatot kell megtanulni és azután kiegyenlíteni a karmát, máskor fordítva, a karma egyensúlyát kell helyreállítani ahhoz hogy a leckét megtanulhassuk. A régi adósságok megfizetését egy olyan folyamatnak éljük meg ami meghatározóan vezet bennünket, több öntudati és felfogási szinten keresztül bukkan fel a jelenben számos hatás, ellenhatás és kölcsönhatás létrejötte után.

  Az átélt élmények olyan lépcsőt jelentenek amelyen folyamatosan haladva a problémák lényegéhez juthatsz el. A lépcső fokai egymásba fonódó tapasztalatok összességéből állnak. Miután egy leckét vagy annak egy részét megtanultad, továbblépsz hogy a lecke egy másik részét is megtanuld, vagy hogy egy teljesen új leckét tanulj meg.  A lépcső fokai olyan ösvényt képeznek melynek segítségével rájössz a lecke megoldásának metodológiájára azért hogy kiegyensúlyozhasd a karmát. A lépcső amin lépkedsz segít megérteni az élmények valódi természetét továbbá szimbolikus értelemben egy magasabb szintű spiritualitás felé vezetnek.

  Amikor a jelenben magadba tekintesz hogy megismerd a múltat, fel fogod fedezni a karma és a legfőbb tanulnivalód közös kiindulási pontját. Látni fogod az összes átélt fokozatot egészen addig ameddig a jelenlegi helyzetedhez érsz és rá fogsz jönni hogyan vezettek a régi élmények és események a jelen életedben is fellelhető élményekhez és eseményekhez. Megvizsgálva a jelenlegi helyzeteket, ráébredsz majd, hogy te tulajdonképpen már tisztában vagy minden tennivalóddal amit meg kell cselekedned azért hogy egyensúlyba hozd a karmádat és megtanuld a leckét.

  A érzelmi állapotod híven tükrözi annak a mikéntjét ahogyan törekszel a karmát egyensúlyba rendezni. Ahogy előrehaladsz a karma tudatosítása felé, nagyon figyelned kell minden érzelmi rezdülésre amit tanusítasz az élethelyzetek és emberi kapcsolatok terén. Vedd észre, próbáld megérteni az ok és okozat összefüggéseit amelyek mélyen, de nem észrevehetetlenül vannak jelen az életedben, próbálj meg rájönni hogy miért reagálsz az eseményekre úgy, ahogy az rád jellemző. Amit ezután fel fogsz fedezni megmutatja majd számodra melyik az a lecke amit meg kell tanulnod, és mit kell tenned annak érdekében hogy a karmát kiegyensúlyozd.

Nincsenek megjegyzések: