2017. március 4., szombat

Hogyan küzdjem le a félelmet

A szorongás a félelem egyik formája, leküzdése nagyságrendekkel javítja az életminőséget. Sok embernél a félelem folyamatosan a háttérben húzódik meg. A félelem által telítődött érzelmek a félelem mégnesei, bevonzzák azt. 

Még akkor is ha tudattalanul, de teljes mértékben azonosultál az egós elmével sok félelem lehet úrrá rajtad, még akkor is ha azt csak egyfajta háttér-érzésként tapasztalod meg. Más formákban is előjöhet a félelem, mint például a düh továbbá a harag. Ha a haragot közelebbről megfigyeled, a felszín alatt ott találod a félelemet. Ha félelmet tapasztalsz, rá kell irányítanod a figyelmed, felismerve ezzel magát a félelmet.



pánikroham

 

További érdekességek:
 

Hogyan legyek boldog. Piros gyertya jelentése. Pszichológiai trükk. Csakra tisztítás. Hogyan legyek boldog. Gyertyamágia. fekete mágia. Nehéz döntés. Az anyag nem létezik. Csakrák. Kristályok. Orgon. Hogyan legyek bátor. Hogyan legyek boldog. Atlantisz gyűrű. Meditáció. Az elengedés. Gyertya színek. Gyertyamágia. Buddha élete. Tibeti halottaskönyv. Tibeti szerzetesek. Buddhizmus. A karma. Szent geometria. Energiavámpírok. Csakra. A vonzás törvénye. Pénzmágia. Támadás mágiával. Ezoterikus mágia.


A legfontosabb kérdés ami ilyenkor felmerül: kapcsolódik-e a félelemhez bármilyen jellegű gondolkodási folyamat? Más szavakkal melyek azok a gondolatok amelyeket az elméd termel amikor félelmet érzel? Talán bizonyos gondolatok, amelyekre gyakran szokásszerűen gondolsz, félelem gerjesztőek. Előrevetíted magad a következő, jövőbeli pillanatba megpróbálva irányítani valami olyat amely felett nincs hatalmad. 

Például mi fog történni velem? Vagy teremtesz egy képzeletbeli helyzetet a fejedben, amely veszteséggel végződik. Szenvedni kezdesz. Nem most történik ez a képzeletbeli jelenet, de megtörténhet. A kényszeres ismétlődő gondolkodás általában olyan helyzetet vetít előre amely a félelem miatt balul sül el. A kényszeres gondolkodás leküzdése fél győzelem.

Az ilyen helyzetek egyike sem történik éppen most. Talán sohasem fognak megtörténni. Gyakran egyáltalán semmiképpen sem történnek meg. Ha esetleg mégis megtörténik, sokkal könnyebb szembenézni az adott szituációval a valóságban, mint az elképzelt helyzettel a fejedben. 

szorongás


Ugyanis a fejedben lévő képekre nem tudsz válaszolni, fizikailag semmit sem lehet tenni ellene, sehogyan sem orvosolhatsz semmilyen képzeletbeli helyzetet, csak úgy ha nem gondolsz rá többet. Ha viszont tényleges szituáció merül fel, akkor szembenézel vele, figyelsz rá, azután megteszed a szükséges lépéseket. De amikor a képzeletedben pörgeted ezeket a helyzeteket, a markukban tartanak, mert ezek a helyzetek  csupán agyszülemények. 

Meg kell tehát bizonyosodnod, a félelmet az elme teremti-e azzal, hogy félelmet keltő gondolatokat generál, a jövőbe vetítve ezzel magát. Amennyiben ez a helyzet akkor felismered, azért van félelem, mert a tested számára nincs különbség a tényleges helyzet továbbá az elme által kitalált történet között. "Amikor az életkörülményeim kritikussá válnak..." - lényegében ez az amit gondolataid mondanak neked. 

Pánik félelem terápia


Ekkor a tested elhiszi ennek az igazságát majd azután úgy reagál mintha ebben a pillanatban veszély fenyegetne. A test képtelen különbséget tenni a tényleges illetve az elmédben elképzelt tigris között. A valódi fenyegetés leküzdése a gondolataidban zajlik. A test ugyanúgy reagál a tényleges veszélyre mint a gondolataid által keltett képzeletbeli veszélyre. Reagálsz a fenyegetés illetve a félelem leküzdése érdekében, izzadni kezdesz, levegőért kapkodsz mert félelemkeltő gondolatok keringenek a fejedben. 

Mikor ezt tapasztalod akkor a gondolataidat kell megfékezned, mert a félelem okai ezekben keresendők. Hogyan fogd vissza a gondolataidat? Ismerd fel ezen gondolatok hiábavalóan romboló hatását, majd eldöntöd hogy kilépsz belőlük. Miként léphetsz ki belőlük? Először is ne hidd el az elmédnek amikor azt mondja, lehetetlen kilépni a gondolataidból, gondolkodnod kell ezeken tovább. Nem, egyszerűen kilépsz aztán mély tudatos lélegzetet veszel, vagy a figyelmedet a tested belső energiamezejére irányítod.
 




Tudatos döntést hozol, hogy elvond a figyelmed a gondolkodásról. Ehhez nagyon ébernek kell lenned, ugyanis valószínúleg olyan erős a gondolatok sodrása ami képtelenné tesz kilépni belőle. A gondolati sodrásnak hatalmas húzóereje lehet, így amennyiben sikertelen a kilépés belőle, legalább ismerd fel ami történik. Olyan állapotba kerülhetsz ahol még sehogy sem tudod magad kiszedni a gondolatokból, de elkezdődhet a folyamat, amelyen keresztül fokozatosan leválaszthatod magad a gondolatok sodrásáról - a felismerés által miszerint éppen ez történik. 

Egy részed ilyenkor tudni fogja: ez az egész csak részben valóságos. Az elméd által termtett félelem így felismerhetővé válik. A korai szakaszokban lehet, hogy még tényleg nem tudsz kilépni a gondolatokból, mert olyan erősen és teljesen magukkal ragadnak, de legalább felismered a tényt mely szerint a csapdájukban vergődsz. 

A legrosszabb dolog az amikor magukkal sodornak de te erről nem is tudsz, mert annyira azonosultál velük, ami miatt számodra az egész helyzet teljesen valóságosnak fog tűnni. Hogyha már tudsz erről, az nagy lépést jelent előre. Ezt követően persze enged az energia szorítása, és akkor már mondhatod a következőt: "Kilépek eme gondolatok sodrásából mert szenvedek a félelem miatt." Ekkor veszel egy tudatos lélegzetet, majd egy újabbat. Elkezded érezni a tested belső energiamezejét. A félelem leküzdése után úgy érzed majd magad mintha hirtelen hatalmas teher alól szabadultál volna ki. 

Ez a felébredés egyik formája. Kilépsz a kényszeres gondolkodással való azonosulásból. Ilyenkor igazi felébredés történik, megfigyelheted magadban. Mintha rémálomból ébredtél volna fel. Valószínűleg mindenki megtapasztalta már milyen az amikor egy rémálomból felébredünk, mekkora megkönnyebbülés.

Megkönnyebbülsz hogy az ágyadban vagy. Ugyanez történik amikor kilépsz a félelem okán keletkezett gondolatból...és jelen vagy. Aztán megfigyelheted, ahogy a gondolat finoman vissza akarja húzni a figyelmedet. Az apró gondolat felmerül, majd követed a kérdést  vagy nem követed. Amennyiben követed, akkor... az egész kezdődik előlről, de kitartással bárki számára, még egyszer, bárki számára eredményes ez a módszer.

Összefoglaló:

  • Gondolj bele milyen jó érzés kerít hatalmába a szorongás leküzdése után.
  • Hidd el: a nehézségek leküzdése neked is sikerülni fog.
  • Tekintsd át félelmeid listáját melyek leküzdése küszöbön áll.
  • Fogalmazd meg magadban melyik félelmed leküzdése lesz a legfontosabb.
  • A félelem leküzdése a gondolkodásod megváltoztatásával érhető el.
  • Önmagunk leküzdése a siker záloga a félelemmentes élet felé.
  • Félelem nélkül a stresszes helyzetek leküzdése is pillanatok műve lesz.
  • Teljesebb és boldogabb életet élhetsz meg hiszen azt az űrt amit a félelmek töltöttek ki eddig, ezután pozítív érzelmekkel vagy életcélokkal helyettesítheted, a döntés joga egyedül a tied, mert már nem sorsod van hanem saját életutad amin járhatsz!