2017. február 18., szombat

A boldogság kulcsa


Valamennyien szeretnénk vágyainkat valóra váltani. Hogyan is gondolhatjuk miszerint majd egy távoli jövőben amikor elértük az áhított célt majd boldogok leszünk, ám ha semmi esetre sem sikerül miképpen elterveztük akkor szenvedést tapasztalunk. Boldog legyek mindíg és elégedett, ezt az egyik legfontosabb célja mindenkinek.

 


  Úgy gondoljuk a vágy majdani beteljesedése későbbi időpontban fog bekövetkezni, amikor majd boldogak leszünk, de figyeld csak meg amikor ez bekövetkezik, a boldogság, az elégedettség csak rövid ideig tart sőt, hamarosan előlről kezded, kitűzöd az elérendő célt a jövőben ahol majd boldog lehetsz. 

További érdekességek:
 

Hogyan legyek boldog. Piros gyertya jelentése. Pszichológiai trükk. Csakra tisztítás. Hogyan legyek boldog. Gyertyamágia. fekete mágia. Nehéz döntés. Az anyag nem létezik. Csakrák. Kristályok. Orgon. Hogyan legyek bátor. Hogyan legyek boldog. Atlantisz gyűrű. Meditáció. Az elengedés. Gyertya színek. Gyertyamágia. Buddha élete. Tibeti halottaskönyv. Tibeti szerzetesek. Buddhizmus. A karma. Szent geometria. Energiavámpírok. Csakra. A vonzás törvénye. Pénzmágia. Támadás mágiával. Ezoterikus mágia.



  A való világ csak káprázat, amolyan hologram, mátrix amivel a buddhizmus már nagyon hosszú ideje tisztában van. Ez a felfogás sokak számára badarságnak tűnik, de aki képtelen elhinni az keressen rá a neten, a közelmúltban kvantumfizikusok arra a következtetésre jutottak miszerint a mi háromdimenziós világunk amit valóságnak fogunk fel az a kétdimenzós igaz valóságnak a kisugárzása.

  A boldogság kulcsa a jelen pillanatban rejlik, semmiképpen a múltban illetve a jövőben. Légy boldog ugyanakkor elégedett a jelenben, ne kalandozz a múltban sem a jövőben csak akkor ha ez feltétlenül szükséges. A személyes én-nek, az egónak  folyamatosan fenn kell tartania azt a gondolatstruktúrát amely őt életben tartja ugyanakkor motiválja, ám ennek az az ára hogy sosem ébredünk öntudatunkra, elmulasztjuk megismerni önvalónkat, képtelenek vagyunk elkülöníteni személyes egónkat a tudatunktól, mert a kettő két különböző dolog.

  A jelen pillanatban élni semmiféleképpen sem azt jelenti hogy elhanyagolod a mindennapi teendőidet, barlangba vonulsz mint a szerzetesek aztán évekig meditálsz. Ezt a mai viszonyok között is meg lehet valósítani anélkül hogy félrevonulnál a civilizáció zaja elől.
Hogyan kell a jelen pillanatnak megfelelően élni valamint hogyan élj a jelen pillanatban a lehető legtöbbet: nincs szükség tervekre vagy elvárásokra. A jelenlét az állandó tervezgetéstől való megszabadulást jelenti. 

  A jelen pillanat megengedése sokkal inkább belső dolog mint külső. Hogyan kell hatékonyan cselekedni, ez sokkal fontosabb. A jelen pillanattal való harc példái: nincs szabad parkolóhely emiatt dühös vagy, nem fogad szót neked a gyermeked s ennek a tetejébe ideges leszel, vagy másképpen fogalmazva, a vágyaid nem teljesülnek. Semmi esetre sem agresszív nem-el kell harcolni a jelen pillanat ellen.

  A „nem” egy tiszta és ellenállásmentes állapotból kell jöjjön elő, amellett ami ebből következik az a tudatosság tiszta jelenléte a mindennapjaidban attól függetlenül hogy milyen negatív hatások érnek nap mint nap. Ha így állsz hozzá az élet gondjaihoz akkor  rossz karmát sem teremtesz. Légy elégedett és boldog a jelen pillanatban mert ha így teszel akkor holnap is az leszel