2014. január 10., péntek

A karma beteljesedése, a vágy mint a szenvedések forrása.

  Az emberi szenvedés legfőbb oka a vágy, a vágyakozás valaki, valamilyen anyagi javak, áhított állapot után. Itt, ebben a földi életben az egyetlen legcélravezetőbb út a karma körforgásából való
kiszabaduláshoz a Buddhista ösvény, ami alázattal, együttérzéssel, közömbösséggel a boldog vagy boldogtalan állapotokkal szemben meghozhat egy olyan állapotot ami segíthet kiszabadulni a folyamatos újjászületések sorozatából. 

A karma szó a cselekedetek következményeinek törvényét jelenti, a szamszára pedig létforgatagot amelyben minden élőlény tartózkodik.

További érdekességek:

Hogyan legyek boldog. Piros gyertya jelentése. Pszichológiai trükk. Csakra tisztítás. Hogyan legyek boldog. Gyertyamágia. fekete mágia. Nehéz döntés. Az anyag nem létezik. Csakrák. Kristályok. Orgon. Hogyan legyek bátor. Hogyan legyek boldog. Atlantisz gyűrű. Meditáció. Az elengedés. Gyertya színek. Gyertyamágia. Buddha élete. Tibeti halottaskönyv. Tibeti szerzetesek. Buddhizmus. A karma. Szent geometria. Energiavámpírok. Csakra. A vonzás törvénye. Pénzmágia. Támadás mágiával. Ezoterikus mágia.



  Jelenlegi életünkben sokat tehetünk annak érdekében hogy következő életünkben jelenlegi életünk tetteinek pozítív gyümölcseit élvezzük, ha mégis új testet keresünk magunknak a bardóban való kalandozásunk után. 

A bardó a halál utáni állapot ahová minden lélek kerül miután meghal,  annak függvényében hogy ott képes-e a lélek a tiszta isteni fényt követni, ezáltal a Nirvánát elérni vagy sem újra testet ölt vagy a Nirvánában marad. De erről majd később.
 
  Mielőtt jó keresztény lévén elítélnéd ezeket a buddhista nézeteket illetve hitvilágot gondolj bele: nagyon sok a közös a Jézusi tanítás valamint Buddha tanításai között. A könyörület, az önfeláldozás, Istenben való hit. 

Valamennyien az Isteni Lény megnyilvánulásai vagyunk. Ami különbözik a két hitvilág között, a legnagyobb különbség a keresztény hitben (is) azt tanultuk: a halál után a lélek elbíráltatik majd jó vagy rossz tettei alapján a mennybe avagy a pokolba kerül ahol szörnyű kínoknak lesz kitéve.
  
A Buddhista hit azt állítja többszörösen újraszületünk, annak függvényében mit kell megtanulnunk bizonyos negatív cselekedetek eredményeképpen, akár ember, állat, növény vagy szellem formájában egy másik világban. 

Itt a büntetés a rossz karmaA buddhista hit pontos, érthető logikus magyarázattal szolgál olyan helyzetekre, életutakra amire a keresztény hit jobbára csak annyit tud mondani: ez Isten akarata, Isten útjai kifürkészhetetlenek.
 
  Konkrét példaként vegyünk egy olyan gyermeket aki betegen születik, egész további életében többnyire valamilyen betegséggel küzd, felnőttként soha senkinek nem árt, hívő ember, hiszi Istent, a tízparancsolat betartásával él. 

Mit vétett ez az ember amiért szenvednie kell a betegségtől és nehézségektől születése óta? Keresztény szemszögből Isten akarta ezt így de hogy mi az oka azt minden pap, lekész, prédikátor másként interpretálhatja. A lényeg az hogy Isten akarata érvényesült, ami igaz is. De mi az oka?
  
   A Buddhizmusban úgy hisszük az elmúlt életben elkövetett bűnök, mások bántása, megnyomorítása, kihasználása és bármi úton való bántása vezetett egy ilyen születéshez, ezt a karma beéérésének nevezik.

Természetesen ha a lélek pozítív tettekkel teli életet élt volna akkor egy pozítív, egészséges testtel való születéshez juthatott volna, ahol élvezhette volna  jó cselekedetei eredményét ami a megvilágosodás eléréséhez vezet ami jó alap arra hogy a lélek ezután rövid úton elérhesse a Nirvánát, és megszabaduljon örökre a születés és halál körforgásából. 

A vegetáriánus életmódot is azért gyakorolják oly sokan akik Buddha ösvényét követik mert más élőlények megölése azért hogy megegyük őket negatív karmát eredményez, hiszen ez nekik óriási fájdalmat jelent, ők is szeretnek élni. Következésképpen ami nekik rossz, és ha mi tehetünk róla akkor a karma gondoskodik arról hogy nekünk is rossz legyen.

  Ha nincs vágy akkor nincs szenvedés sem. Természetesen itt a lelkiekre gondolok. Ha nincsenek kísértések a vágyakkal kapcsolatban sokkal könnyebb lemondani dolgokról. A megvilágosodás reményében ez nem nagy áldozat.







Nincsenek megjegyzések: